Έργα Λυκείων 2ου Διαγωνισμού

Το Ρομπότ των Δασών – Robot Hood – 2o ΓΕΛ Καλαμαριάς

Το ρομπότ των δασών είναι ένας αυτόνομος τετράποδος φύλακας περιοχής, προγραμματισμένος και ατευθυνόμενος από κύκλωμα Arduino, το οποίο πετυχαίνει κίνηση με την βοήθεια servo motors και «αντιλαμβάνεται» ερεθίσματα με τη βοήθεια αισθητήρων. Το ρομπότ παρακολουθεί κλιματικές αλλαγές στο περιβάλλον που κινείται, καθώς καταγράφει τιμές όπως θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση και υψόμετρο και αναγνωρίζει σημάδια πυρκαγιάς όπως φλόγες και καπνό. Επιπλέον, διαθέτει μία κάμερα με τη βοήθεια της οποίας αναγνωρίζει αλλοιώσεις – διαφοροποιήσεις στην εικόνα που καταγράφει και μεταδίδει, ενημερώνοντας είτε για πιθανή πυρκαγιά είτε για πιθανές αλλοιώσεις όπως αποψιλώσεις ή ρίψη απορριμμάτων και μπαζών στην περιοχή.

Δείτε περισσότερα εδώ


Έξυπνος Κάδος Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή – komorobotics – 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Το έργο επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η διαλογή απορριμμάτων πρέπει να γίνεται στην πηγή, δηλαδή τα απορρίμματα πρέπει να διαχωριστούν από την πρώτη στιγμή κι όχι στο εργοστάσιο και ο κάθε δημότης να μπορεί άνετα με χρήση εφαρμογής android να επικοινωνεί με το κάδο ανακύκλωσης και αποτελείται από 2 μέρη :

Α. Κατασκευή αυτοματισμού (με arduino), που υλοποιεί κάποιες λειτουργίες ενός «έξυπνου» κάδου ανακύκλωσης.

Β. Ανάπτυξη μιας εφαρμογής σε Android συσκευές (κινητό,ταμπλέτα) που επικοινωνεί με τον «έξυπνο» κάδο.

Δείτε περισσότερα εδώ


SOLAR TRACKER ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ-ΓΕΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Κατασκευής ενός πραγματικού solar tracker και solar path finder- επιστημονικό εργαλείο εύρεσης των γωνίων που διαγράφει ο ΗΛΙΟΣ

Δείτε περισσότερα εδώ


Σχέδιο κατανομής και αναγνώρισης απορριμάτων – 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Η εργασία αφορά την περισυλλογή απορριμμάτων χρησιμοποιώντας ένα ευέλικτο τετράποδο ρομπότ, με την ικανότητα να εντοπίζει σκουπίδια μέσω κάμερας (machine learning). Ο σχεδιασμός των κινητήρων του, του επιτρέπει να διανύει δύσβατες περιοχές, όπως δάση, χωματερές, λόφους με ελάχιστη δυσκολία, σε σύγκριση με ρομπότ που βασίζονται σε ρόδες.

Δείτε περισσότερα εδώ


Meteors – IoT Μετεωρολογικός Σταθμός 1ο ΓΕΛ Σερρών


Οι μαθητές χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του σχολείου κατασκεύασαν έναν μετεωρολογικό σταθμό με αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας, ατμοσφαιρικής πίεσης. Τα δεδομένα αυτά

  • καταγραφονται σε μονάδα αποθήκευσης
  • μεταδίδονται μέσω ιστοσελίδας που θα τρέχει στο τοπικό δίκτυο του σχολείου.
    Στη σελίδα αυτή θα μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε υπολογιστής αλλά και οποιοδήποτε κινητό.
  • μεταδίδονται στο twitter στο λογαριασμό: https://twitter.com/MeteorsSerres

Δείτε περισσότερα εδώ


Smartsolar – Μια συσκευή για την καλύτερη διαχείριση του ηλιακού θερμοσίφωνα – 1° ΓΕΛ Ραφήνας

Ένα σύστημα, με όνομα smartsolar, που χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό αισθητήρα θερμοκρασίας που μετράει τη θερμοκρασία του νερού μέσα στον ηλιακό θερμοσίφωνα και την μεταδίδει συνεχώς μέσω δικτύου (wifi/ιντερνετ). Η μέτρηση θα μπορεί να απεικονιστεί στην οθόνη φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (smartphone/tablet) μέσω μίας εφαρμογής. Παράλληλα απεικονίζει την τάση αύξησης ή πτώσης, διαγράμματα προηγούμενων ωρών, καθώς και εκτίμηση της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας.

Δείτε περισσότερα εδώ