Έργα Νηπιαγωγείων 2ου Διαγωνισμού

2Π: Προστάτες Περιβάλλοντος – 1ο Νηπιαγωγείο Λητής

Το έργο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Για την επίτευξη του στόχου χρησιμοποιήθηκε το ρομπότ Thymio. ‘

Δείτε περισσότερα εδώ


Ο Αρχύτας μάς μαθαίνει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας! – 3ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης

Τα παιδιά του Πρωινού Υποχρεωτικού Τμήματος Α1 του 3ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης, ή αλλιώς «ΑΡΧΥΤΑΣ» (προς τιμήν του Έλληνα μαθηματικού, στον οποίο αποδίδεται η κατασκευή του πρώτου ρομπότ στον κόσμο), κατασκέυασαν ένα επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι με την χρήση του Edison V2, με θέμα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και – πιο συγκεκριμένα – τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το επιτραπέζιο παιχνίδι θα ενταχθεί στο καινοτόμο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή: Γνωριμία με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», το οποίο θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Δείτε περισσότερα εδώ


Παιχνίδι ανακύκλωσης με QR codes -Νηπιαγωγείο Λίμνης

Ένα παιχνίδι ανακύκλωσης με το οποίο θα μάθουμε οι ίδιοι και θα δείξουμε στην τοπική κοινωνία πως γίνεται η ορθή κατανομή των απορριμμάτων με τη χρήση του robot Edisson.

Δείτε περισσότερα εδώ


Εξερευνητές – 1ο Νηπιαγωγείο Λητής

Το έργο πραγματεύεται τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κι έχει ως στόχο την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αναγκαιότητα της χρήσης τους έναντι των μη ανανεώσιμων. Για την επίτευξη του στόχου χρησιμοποιήθηκε το ρομπότ Thymio.

Δείτε περισσότερα εδώ


Bear-s-Trp-in-the-World, Super Kids, 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

Ο Μπέαρ, ο Αρκούδος της τάξης , αποφασίζει να ταξιδέψει στον κόσμο, να ανακαλύψει τα ζώα και τα φυτά που κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή και να διαμαρτυρηθούν όλοι μαζί για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στο οικοσύστημα του πλανήτη μας. Υλοποιήθηκε με τη χρήση του robot Edisson.

Δείτε περισσότερα εδώ


Robotechnakia 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Παλαιοχώρας Χανίων

Το έργο έχει στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και νερού μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Χρησιμοποιήθηκε το ρομποτάκι Edison το οποίο έχει τη μορφή μέλισσας και προγραμματίστηκε από το Edblocks.

Δείτε περισσότερα εδώ


SAVE ME……STEAM – 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου

Ένα Edison ρομπότ , ο Υπερίων ζητάει βοήθεια για να μπορέσει να κινηθεί και να εργαστεί σε ένα χωράφι που βρίσκεται κοντά σε ένα εργοστάσιο που παράγει ζωοτροφές. Σε εκείνο το χωράφι υπάρχει ένας Ηλίανθος με το όνομα Ήλιος και επιδιώκει να επικοινωνήσουν μαζί, καθώς του στέλνει ο Edison ρομπότ – Υπερίων και έντυπα και ηλεκτρονικά κωδικοποιημένα μηνύματα. Ο Ηλίανθος ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του. Ο Ηλίανθος έχοντας τη δυνατότητα να στρέφεται προς τον ήλιο, λόγω της κάμψης του βλαστού του θα βοηθήσει το Edison ρομπότ – Υπερίων να κινείται αντανακλώντας το φως του ήλιου που θα πέφτει πάνω στο τοποθετημένο καθρεφτάκι το οποίο θα υπάρχει πάνω στην κεφαλή του..

Δείτε περισσότερα εδώ


“Σώζουμε τις μέλισσες, σώζουμε τον πλανήτη μας” Νηπιαγωγείο Μικροκάστρου Κοζάνης

H ομάδα “Μέλισσες” του μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Μικροκάστρου Κοζάνης, αποτελούμενη από 5 παιδιά, υλοποίησε ένα σχέδιο εργασίας με τίτλο “Σώζουμε τις μέλισσες, σώζουμε τον πλανήτη μας” με τη χρήση robot Edison.

Δείτε περισσότερα εδώ


Φορητή συσκευή αποστολής ενημερώσεων για περιβαλλοντικά θέματα – Nηπιαγωγείο Playland

Η πρόταση των μαθητών αφορά την κατασκευή μιας wearable συσκευής με touch οθόνη, που μπορεί, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να ενημερώνει το αντίστοιχο τμήμα της δημοτικής αρχής μέσω ενός SMS ή τυποποιημένου email για τον τύπο του προβλήματος και την ακριβή θέση.

Η σχεδίαση του υλισμικού – βασιζόμενη στα κομμάτια που θα συνθέτουν το wearable- καθώς και κάθε στάδιο της υλοποίησης αναλύθηκε μέσω της μαιευτικής μεθόδου στην τάξη, ενώ η συνδεσμολογία και ο κώδικάς υλοποιήθηκε από τον υπεύθυνο καθηγητή Δρ. Πέτρο Γεωργιακάκη και τον εξειδικευμένο προγραμματιστή σε υλοποιήσεις Arduino Νίκο Ανδριόπουλο, οι οποίοι εξήγησαν αναλυτικά στα παιδιά τα κομμάτια εκείνα που μπορούσαν να γίνουν κατανοητά από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Δείτε περισσότερα εδώ


ΙΔ. Νηπιαγωγείο Στρουμφάκια Κοζάνη- Κλίμα SOS…Λιγνίτης over!

Ο ήρωας μας ο Greenbo στο άκουσμα της κρίσης έρχεται από ένα διπλανό πλανήτη, για να μας δείξει ένα εναλλακτικό μέλλον, που θα χρησιμοποιεί τον ήλιο και τον αέρα της περιοχής ως εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Ο Greenbo (ενα Edison robot) θα μας βοηθήσει στη δημιουργία της δικής μας βιώσιμης πόλης (μακέτα) η οποία θα περιλαμβάνει αιολικό πάρκο με ανεμογεννήτριες, ηλιακό πάρκο με φωτοβολταϊκά, κτίρια και σπίτια που στις οροφές θα έχουν πράσινους κήπους και λαχανόκηπους και θα μας ξεναγήσει σε αυτή με τις διαδρομές του. Τα παιδιά θα δώσουν μορφή στον ήρωα μας (θα τους ζητήσουμε αρχικά να ζωγραφίσουν το δικό τους robot) και θα τον προγραμματίσουν να κινείται πάνω στη γραμμή της μακέτας (πίστας). Μέχρι όμως να φτάσουμε στην τελική μακέτα, ο Greenbo θα πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο του.

Δείτε περισσότερα εδώ