Έργα Δημοτικών 2ου Διαγωνισμού

Άμεση ανίχνευση, ειδοποίηση και επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς – Genesis Robotics Team

Με τη χρήση Edison robots, τo έργο προσομοιώνει ένα σύστημα το οποίο να είναι ικανό να ανιχνεύει άμεσα την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ακόμα και αν αυτό το σημείο είναι ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ, ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ, και να ειδοποιεί άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις με στόχο την άμεση επέμβαση και την κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή εξαπλωθεί/μεγαλώσει.

Δείτε περισσότερα εδώ


Χρωματόδρομος για το Περιβάλλον – 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Πρόκειται για ένα παιχνίδι ερωτήσεων με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής που αφορούν στο περιβάλλον. Ένας παίκτης και δύο παράλληλες κατασκευές (ρομπότ Thymio, ηλεκτρονική κατασκευή με Arduino) καθώς και μια παρουσίαση σε υπολογιστή θα αλληλεπιδρούν μέσω μηνυμάτων χρώματος.

Δείτε περισσότερα εδώ


Ενεργειακά έξυπνο σπίτι – 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας

Η κατασκευή μας θα αφορά ένα κτίριο, που θα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, μονώνοντας το κτίριο με τη βοήθεια κάθετου κήπου που θα συντηρείται (πότισμα κλπ) χάρη στη βοήθεια ενός arduino και των κατάλληλων αισθητήρων (υγρασίας εδάφους, φωτοαντίσταση, θερμοκρασίας) και ενεργοποιητών (τρόμπα νερού) .Επίσης περιλαμβάνει αυτοματισμούς για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από λαμπτήρες που καίνε άσκοπα.,,,

Δείτε περισσότερα εδώ