1ο ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ – epal car race

1ο ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ – epal car race

Το project που υλοποιήσαμε είναι: ένα αυτοκίνητο, έχει μία οθόνη πάνω του, που εμφανίζει το μήνυμα 1ο Επάλ Άρτας. Ξεκινάει με αντίστροφη μέτρηση στην οθόνη 10,9,8…….3,2,1 και μετά ξεκινά να κινείται σε μια λευκή πίστα με την χρήση αισθητήρα και όταν φτάνει στην γραμμή τερματισμού(μαύρο χρώμα) σταματάει και εμφανίζει τον χρόνο που πέτυχε.

1ο ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ  – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Για την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό αγοράσαμε το παρακάτω  Smart Car Kit στην τιμή των 57 ευρώ περίπου μετά από έκπτωση μέσω internet.

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του Multi-functional Smart Car Kit της εταιρείας LAFVIN

Οι μαθητές του τμήματος Γ΄πληροφορικής άρχισαν να συναρμολογούν το αυτοκίνητό μας.

Εδώ βλέπουμε το πάνω και κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Η οθόνη του αυτοκινήτου εμφανίζει το μήνυμα 1ο EPAL  ARTAS στην πρώτη γραμμή

Ενώ στην δεύτερη γραμμή μετράει το χρόνο.

Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ μέχρι να την λειτουργήσουμε, τελικά έφταιγε ότι έπρεπε να βάλουμε μια νέα βιβλιοθήκη που βρήκαμε στο internet μετά από πολύ ψάξιμο.

Συνεχίσαμε να προχωράμε ακολουθώντας τις οδηγίες συναρμολόγησης που συνοδεύονταν από cd.

Ακολούθησε η δημιουργία της πίστας. Χρησιμοποιήσαμε ένα παλιό γραφείο.

 

Εκτυπώσαμε σε χαρτί Α4 με κόλλα τα σχέδια μας και τα κολλήσαμε πάνω στην πίστα.

 

Το αυτοκίνητο ξεκινά με αντίστροφη μέτρηση 10,9,8……3,2,1 κινείται (άσπρο χρώμα) και σταματά με τον αισθητήρα όταν φτάσει στην μαύρη γραμμή του τερματισμού.

Επειδή το βίντεο τραβήχτηκε την τελευταία μέρα του σχολείου που έκλεινε για τις διακοπές του Πάσχα το αυτοκινητάκι φαίνεται να κινείται πολύ αργά φταίει ότι είχε πέσει η μπαταρία του και δεν προλαβαίναμε να τη φορτίσουμε εγκαίρως.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ

Λόγω έλλειψης εμπειρίας και έλλειψης χρόνου θέλαμε αλλά δεν το υλοποιήσαμε  να το προχωρήσουμε όταν φτάνει στην γραμμή τερματισμού να υπήρχε μια γέφυρα και εάν έκανε καλύτερο χρόνο (ρεκόρ) τότε θα πετούσαμε μπαλόνια ή κομφετί.