Σύστημα αυτόματης καταγραφής παρουσιών των μαθητών με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύστημα αυτόματης καταγραφής παρουσιών των μαθητών με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

 

 

Το συγκεκριμένο έργο επιμελήθηκε ο μαθητής της Γ Γυμνασίου 

Μαρκάκης Νικόλας Νόα

 

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα και ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου βασισμένο σε εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (Τ.Ν.), θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παρουσιών των μαθητών στην τάξη. Όταν ένα παιδί θα μπαίνει μέσα στην τάξη θα το καταγράφει μία κάμερα η οποία θα αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευμένο μοντέλο Τ.Ν. και θα σημειώνει ότι το παιδί είναι παρόν σε κατάλληλη εφαρμογή. Αν ο καθηγητής θέλει να κάνει κάποια αλλαγή θα μπορεί μέσω ενός απλού interface να αλλάζει οτιδήποτε θελει.

• Το σύστημα θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Τ.Ν. Tensorflow • Το interface θα χρησιμοποιεί το open source api της Τensorflow και θα είναι γραμμένο σε python.

Θέλουμε να σημειώσουμε εκ των προτέρων ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν επιτρέπετε να χρησιμοποιηθεί προς το παρόν στο Ελληνικό Σχολείο διότι απαγορεύεται η χρήση καμερών εντός του Σχολείου. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την εξασφάλιση από την εφαρμογή ότι η κάμερα δεν αποθηκεύει σε καμία περίπτωση τις φωτογραφίες που λαμβάνει.

Δείτε βίντεο από την εκτέλεση του προγράμματος και λεπτομέρειες από τον τρόπο λειτουργίας του:

https://drive.google.com/file/d/1UvHPJMsNghhbUBf33tgGDwBqqCU3xkYd/view?usp=sharing

Δείτε τον κώδικα και άλλες λεπτομέρειες στην σελίδα μας στο github: https://github.com/gymneapol/parousiologioAI

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΕΛΛΑΚ   και τους συνδιοργανωτές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαιδευση για την ευκαιρία που μας δίνουν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.