“Το ταξίδι της κομποστοποίησης!” – robotakia

“Το ταξίδι της κομποστοποίησης!” – robotakia

Ορισμός Προβλήματος

 

Το πρόβλημα της υπέρμετρης σπατάλης τροφίμων έχει ως αποτέλεσμα τόνοι τροφίμων να καταλήγουν στα σκουπίδια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εξάντληση φυσικών πόρων και ενέργειας οδηγεί στην παραγωγή μεθανίου που συμβάλλει στη κλιματική αλλαγή. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει η διαδικασία της κομποστοποίησης!

 

 

To project μας

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μια μακέτα, η οποία θα δείχνει τον κύκλο διαχείρισης των αποβλήτων: 1)απόρριψη στον κατάλληλο κάδο 2)επεξεργασία για κομποστοποίηση στο εργοστάσιο 3)διανομή του προϊόντος στους αγρότες για χρήση ως λίπασμα.

Θα χρησιμοποιηθεί το ρομπότ Edison και τα παιδιά θα σχηματίσουν κώδικα για να κατευθύνουν το ρομπότ στα 3 στάδια του κύκλου και θα μάθουν τις αντίστοιχες πληροφορίες ώστε να το παρουσιάσουν. Το ρομπότ- ξεναγός θα μας μάθει τη διαδρομή που κάνουν τα φαγητά από τη στιγμή που τα ρίχνουμε στον κάδο κομποστοποίησης,  την επεξεργασία τους στο εργοστάσιο και τέλος την παραγωγή του λιπάσματος για το χωράφι.

 

Για την ολοκλήρωση του project τα παιδιά:

  • Εργάστηκαν ομαδικά

 

  • Προγραμμάτισαν το ρομπότ Edison και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια γύρω από το θέμα της κομποστοποίησης

  • Προγραμμάτισαν τον Edison να κάνει στάση στους σταθμούς του project που είναι: 1) ο κάδος κομποστοποίησης, 2) το εργοστάσιο και 3) το χωράφι

Για να δείτε το βίντεο της ομάδας μας πατήσετε εδώ!

Για να μεταβείτε στο αποθετήριο πατήστε εδώ!