Κάδος ανακύκλωσης με αισθητήρα απόστασης

Κάδος ανακύκλωσης με αισθητήρα απόστασης

Για τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό επιλέξαμε να φτιάξουμε έναν αυτόματο κάδο ανακύκλωσης.

Πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να λύσουμε στο μέλλον είναι η διαχείριση των σκουπιδιών μας.  Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το project, γιατί θέλουμε να προσπαθήσουμε να  ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους τόσο τους  φίλους μας, όσο και τα παιδιά των άλλων ομάδων που μπαίνουν στην Εστία μας, όπου θα τοποθετηθεί τελικά ο κάδος.

Εμείς βάζουμε το νερό μας σε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν ακόμη όλοι και βλέπουμε συχνά να πετιούνται μπουκάλια από νερό ή αναψυκτικά.

Ίσως αρχικά το αυτόματο άνοιγμα εκτός από την ευκολία που προσφέρει,   να τους προσελκύσει και να θέλουν να πετούν εκεί τα μπουκάλια τους γιατί θα βρίσκουν ενδιαφέρον το ότι το καπάκι ανοίγει μόνο του.  Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι ένας λόγος για θα θέλουν πετούν εκεί τα μπουκάλια τους και να τα ανακυκλώνουν. Εμείς όμως σκοπεύουμε να εξηγήσουμε σε όλους σημασία της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της προσπάθειας να περιορίσουμε την παραγωγή σκουπιδιών.

Τα μπουκάλια που θα μαζεύουμε θα τα παραδίδουμε  ειδικά σημεία συγκέντρωσης όπου θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων αντικειμένων, και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Στην Ομάδα μας αγαπάμε πολύ τη φύση, πηγαίνουμε πορείες, κατασκηνώνουμε, και χαιρόμαστε όλα αυτά που μας προσφέρει.  Η κλιματική αλλαγή και  τα υπόλοιπα προβλήματα που την απειλούν,  μας προβληματίζει,  και θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

1η Ομάδα Οδηγών,  Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

Οι Οδηγοί:

Εύα  Αλεξανδροπούλου

Σήλια Χριστοπούλου

Άγγελος Ραχμανίδης

Χριστίνα Τσιρογιάννη

Σίσσυ Σιούρη

Νεφέλη Τοπούζη

Γαλήνη Κορακάκη

Το Αρχηγείο:  Εύη Κλεάνθη και Δέσποινα Βουλελίκα “. _

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Τοπικό Τμήμα Νέας Ιωνίας

Ομάδα Οδηγών