Ιππότης της Στεριάς

Ιππότης της Στεριάς

Το ρομποτικό όχημα που κατασκευάσαμε θα χρησιμοποιηθεί για να λύσουμε το πρόβλημα της ρύπανσης στις παραλίες. Διαθέτει μια τσουγκράνα με την οποία μαζεύει τα σκουπίδια από την άμμο. Έχει 2 microbit, το ένα βρίσκεται στην βάση του οχήματος και ελέγχει τους κινητήρες ενώ το δεύτερο το χρησιμοποιούμε ως τηλεχειριστήριο. Το ρομποτικό όχημα μας είναι εδώ για να σώσει τις παραλίες μας.

Μπορείτε να βρείτε το βίντεο δημιουργίας εδώ.

Εμπνευστήκαμε την ιδέα γιατί υπάρχουν ολοένα και περισσότερες μολυσμένες παραλίες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε στις παραλίες αποτσίγαρα, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες κα. Τα σκουπίδια αυτά πέφτουν, πολλά θαλάσσια είδη τα περνάνε για τροφή, όπως θαλάσσιες χελώνες δελφίνια κτλ, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν.

Κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης και του προγραμματισμού της κατασκευής αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες. Το κύκλωμα ήταν σε κάποια σημεία αρκετά περίπλοκο, δυσκολευτήκαμε στην επικοινωνία μεταξύ των microbit και χρειαστήκαμε περισσότερη ενέργεια για την κίνηση του από αυτή που αρχικά φανταστήκαμε.

Λόγω καραντίνας δεν μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σε ένα χώρο για να φτιάξουμε τον κώδικα, να κάνουμε δοκιμές για να δούμε αν δουλεύει καλά και να συναρμολογήσουμε το ρομπότ. Επίσης κάναμε μαθήματα μόνο μέσω βιντεοκλήσεων κάτι το οποίο μας δυσκόλεψε να κάνουμε κάτι που είναι απλό.

Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή και τώρα ο ιππότης της στεριάς είναι έτοιμος να καθαρίσει τις παραλίες.

Το αποθετήριό μας βρίσκεται εδώ

Συμμετέχοντες
Μαθητές (CoderDojo Ninjas)
Βαλεντίνα Δάμου (Ε’ Δημοτικού)
Σμαράγδα Ζεάκη (Ε’ Δημοτικού)
Γεωργία Παγκάκη (Α’ Γυμνασίου)
Χρύσα Χριστοπούλου (Α’ Γυμνασίου)

Εκπαιδευτικός
Κατερίνα Πετρίδου (Φυσικός / CoderDojo Co-champion)
Βαλάντης Χατζημάγκας (Πληροφορικός Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών / CoderDojo Mentor)