From the blog

Ενημερωτική εκδήλωση για τον 1ο Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Καλαμάτα 22/10

Η Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας και η τοπική οργανωτική επιτροπή της ΕΛΛΑΚ Μεσσηνίας διοργανώνουν την Δευτέρα 22/10/2018 στις 6-8 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ενημέρωση για τον 1ο Διαγωνισμό Ρομποτικής με ανοιχτές τεχνολογίες. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ).

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους χωρίς να επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειες τους τη χρήση συγκεκριμένων “κλειστών” προϊόντων. Μέσα από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία ρομποτικών διατάξεων και physical computing με χρήση ανοικτού λογισμικού και υλικού οι μαθητές εκπαιδεύονται, πάνω σε πεδία που συνδέονται με τα αναλυτικά προγράμματα του S.T.E.A.M., όπως:

Πληροφορικής

Φυσικών επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, γεωλογία κλπ) και διαφόρων εφαρμογών τους,

Εφαρμοσμένων Μαθηματικών,

Μηχανικής και μηχανολογικών Κατασκευών

Σχεδίου, τεχνών και καλλιτεχνικών δημιουργημάτων

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές από διαφορετικά σχολεία της ίδιας όμως βαθμίδας εκπαίδευσης. Αφορά σε όλες τις ειδικότητες θετικών επιστημών, χωρίς να αποκλείει συνεργασία για την ιδέα με εκπαιδευτικούς θεωρητικών επιστημών.

Στην ενημερωτική εκδήλωση θα συζητηθούν ιδέες για συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για την κατάθεση πρότασης υλοποίησης κάποιου έργου. Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού θα υποβληθεί μόνο η περιγραφή της πρότασης και η τεκμηρίωση της θα γίνει μέχρι τις  μέχρι τις 30/11/2018. Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κάποια κατασκευή. Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσηςθα επιλεχθούν από την οργανωτική-επιστημονική επιτροπή τουλάχιστον οι 100 καλύτερες προτάσεις από όλες τις κατηγορίες του Διαγωνισμού (Δημοτικά- Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ) στις οποίες θα χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός από χορηγίες (Ενδεικτικά ο εξοπλισμός μπορεί να είναι Arduino Uno–  Raspberry Pi 3 Type B, beagleboard, Dwenguino, Thymio και όποια άλλη ανοιχτή τεχνολογία είναι αποδεκτή ως ισοδύναμη).

Για δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα https://goo.gl/forms/Q8oTDhybsav99VYr1 μέχρι την Παρασκευή 19/10/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *