From the blog

Ενημερωτικές Συναντήσεις στην Κεντρική Μακεδονία 10, 12 και 16 Οκτωβρίου

Στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών η Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού Κεντρικής Μακεδονίας οργάνωσε ενημερωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των διευθύνσεων Ανατολικής-Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Σερρών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Στις 10 Οκτωβρίου και ώρες 6-8 μμ σε αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
  • Στις 12 Οκτωβρίου και ώρες 6-8 μμ σε αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
  • Στις 16 Οκτωβρίου και ώρες 6-8 μμ σε αίθουσες του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.
  • Σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις στις Σέρρες και στο Κιλκίς.

 

Σε περίπτωση που υπάρξει σημαντικός αριθμός ατόμων που δεν καταφέρουν να εξυπηρετηθούν από τις παραπάνω ημερομηνίες, θα εξεταστεί η διεξαγωγή και άλλων συναντήσεων σε τρίτο χρόνο.

Η θεματολογία της συνάντησης αφορά μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για τον τρόπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής, για τις διαδικασίες αλλά και για τα κριτήρια αξιολόγησης του Διαγωνισμού. Επίσης θα γίνει παρουσίαση ανοικτού υλικού και λογισμικού αλλά και μεθόδων εισαγωγής του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναλυτικότερα θα παρουσιαστούν:

Οι κανονισμοί του Διαγωνισμού
Github
Πηγές και Παραδείγματα Υλικού και Λογισμικού

Σκοπό των συναντήσεων είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής κοινότητας μάθησης των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών της περιφέρειας μέσω της οποίας μπορούν να επιτευχθούν στόχοι διασύνδεσης των δραστηριοτήτων. Μέσα από αυτήν στοχευεται η βιωματική επίδειξη των προτερημάτων της ανοικτότητας μέσω της ανταλλαγής γνώσεων, απόψεων, τεχνικών και άλλων.

Παράλληλα μέσα από το αντικείμενο του διαγωνισμού δίνεται η ευκαιρία για μια διαθεματική διερεύνηση μέσα από τις διάφορες ειδικότητες εκπαιδευτικών καθημερινών διαδικασιών και προβλημάτων. Κατά την διάρκεια αυτής της διερεύνησης θέλουμε να επισημάνουμε την κοινή προσπάθεια που γίνεται από όλες τις επιστήμες για να αντιμετωπιστούν παγκόσμια και τοπικά προβλήματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα, η φτώχεια κλπ.

Μαθητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το ανοιχτό λογισμικό και υλικό και να πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν στη δραστηριότητα.

Για την αρτιότερη οργάνωση της εκδήλωσης καλείστε να δηλώστε την συμμετοχή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο.

http://edifet.web.auth.gr/moodle/login/signup.php?

Δείτε το κάλεσμα εδώ.

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *