From the blog

Πρόσκληση στην Εκδήλωση παρουσίασης έργων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Η Οργανωτική επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (openedtech.ellak.gr) σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των ομάδων που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2019-2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 23/12/2020 στις 12:00-4:30μμ.

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2019-2020, διεξήχθη με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και είχε ως θεματική την Κλιματική Αλλαγή.  Στο πλαίσιο αυτό 243 ομάδες μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας υπέβαλαν αξιόλογες προτάσεις έργων ανοιχτών τεχνολογιών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι ομάδες μαθητών κατέθεσαν πολύ δημιουργικές και πρωτότυπες προτάσεις και, παρά τις αντίξοες συνθήκες, αρκετές από αυτές ολοκλήρωσαν τα έργα τους και κατάφεραν να διακριθούν

Η διοργάνωση της διαδικτυακής εκδήλωσης θα δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες που διακρίθηκαν για τα έργα τους, δουλεύοντας απρόσκοπτα σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες, να τα παρουσιάσουν και να τα μοιραστούν με τους συμμαθητές τους αλλά και με την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι σημαντικό να δοθεί αυτή η ευκαιρία στους μαθητές που «επέμειναν» στην ολοκλήρωση των έργων τους, καθώς από την αρχή της πανδημίας μαθητές και καθηγητές δοκιμάζονται καθημερινά και καλούνται να ανταπεξέλθουν στην νέα καθημερινότητα.   

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) και το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο στήριξε το Διαγωνισμό, παρέχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό στις ομάδες που προκρίθηκαν στη 2η φάση του Διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση θα πρέπει να εγγραφείτε εδώ.

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *