From the blog

Παρουσίαση του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Καστοριά στις 23/11

Το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και οι Συντονιστές Εκπ. Έργου 3 ης ενότητας ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ86 Πληροφορικής διοργανώνουν ημερίδα εκπαιδευτικής Εομποτικής-STEM το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά
σε συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής.


Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν:

  1. οι δυνατότητες αξιοποίησης του νέου εξοπλισμού ΤΠΕ που θα παραλάβουν άμεσα όλες οι σχολικές μονάδες της Δυτ. Μακεδονίας,
  2. τα εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα συμμετοχής σε φεστιβάλ πληροφορικής
  3. το παιδαγωγικό υπόβαθρο και η υπεραξία του STEM (Science Technology Engineering Math) σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
  4. η εμπλοκή των συμμετεχόντων στην ημερίδα σε αληθινά σενάρια STEM (hands-on εκπαίδευση)
  5. δυνατότητες έναρξης STEM συνεργασιών με σχολικές μονάδες
    Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και γονείς.

Το Πρόγραμμα της ημερίδας


10:45 – 11:00
Προσέλευση 

 11:00 – 12:00
STEM και αξιοποίηση νέου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων Δυτ. Μακεδονίας (Α/βάθμια & Β/βάθμια) (Θεμελής Θ.-ΕΠΑΛ Καστοριάς / Τζήμας Δ.-ΣΕΕ ΠΕ86)
12:00 – 12:302ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM ΕΛ/ΛΑΚ (Θεμελής Θ. / Τζήμας Δ.)
12:30 – 13:00  STEM εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (Ζυγούρη Ε.-ΣΕΕ ΠΕ70 Δασκάλων)
13:00-14:00Εκπαιδευτικές δραστηριότητες του φοιτητικού παραρτήματος του ΙΕΕΕ του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Χυτήρης Χρ.-τμ. Πληροφορικής)
Παράλληλα Εργαστήρια workshops με θέμα Smart Buildings and the Internet of Things και Rubber Band Racers. 

Για να συμμετέχετε στο TISP Week Workshop παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/E28mBrHd7A38KjHcA. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης εδώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *