From the blog

Eνημερωτική συνάντηση – workshop για τον Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στα Χανιά : 23/10 – ΕΚΦΕ Χανίων

Οι ανοικτές τεχνολογίες πρέπει να είναι συστατικό της σύγχρονης εκπαίδευσης και το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων συνεχίζει να υποστηρίζει την χρήση και την διάδοση του ελεύθερου και ανοικτού και λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ).

Μετά την περυσινή, επιτυχημένη παρουσία των σχολείων του νομού Χανίων στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, συμμετέχουμε και φέτος μαζί και με το Πολυτεχνείο Κρήτης στην οργανωτική ομάδα.

Στην 2η του επανάληψη, ο διαγωνισμός έχει ως θέμα την “Κλιματική Αλλαγή” και απευθύνεται πάλι σε ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα:
http:// https://openedtech.ellak.gr
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους στην ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει στο Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 έως 21:00.

Στο πρόγραμμα της συνάντησης θα περιλαμβάνονται:
Αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού και των προϋποθέσεων του.
• “Τι είναι τα ανοικτά λογισμικά, τα συστήματα όπως π.χ. το arduino ή το raspberry pi, οι αισθητήρες; Πως γίνεται ο προγραμματισμός τους;” :
◦ Συζήτηση για την ανάδειξη βασικών χαρακτηριστικών των συστημάτων
◦ Workshop με δυνατότητα υλοποίησης απλών, ενδεικτικών κατασκευών από τους συμμετέχοντες. Σκοπός μας είναι, οι μη γνώστες να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο του διαγωνισμού.

Δείτε την ανακοίνωση για την εκδήλωση και την πρόσκληση για την εκδήλωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *