From the blog

Ενημερωτική συνάντηση για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στο ΑΠΘ: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του «ΕΔΙΦΕΤ CodeWeek 2019» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης της Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρες 5:00 μμ – 7:30 μμ σε αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Η αρχική συνάντηση θα γίνει στο φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεωργίου Γεννηματά. Υπεύθυνος της δραστηριότητας είναι ο κ. Χαρίτων Πολάτογλου, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και ο υποψήφιος Διδάκτορας Τσιαστούδης Δημήτριος Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της δραστηριότητας είναι οι μαθητές να γνωρίσουν πώς γράφουμε κώδικα για φορητές συσκευές, ρομπότ, 3D εκτυπωτή κλπ. Επίσης να διερευνήσουν καθημερινές διαδικασίες και προβλήματα και να προτείνουν λύσεις, για την κοινή προσπάθεια που γίνεται για να αντιμετωπιστούν παγκόσμια και τοπικά προβλήματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα, η φτώχια, το προσφυγικό κλπ. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για διαγωνισμούς που σχετίζονται με την παραπάνω θεματολογία όπως ο

” 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής και Ανοικτών Τεχνολογιών» σε συνεργασία με την ΕΕΛΛΑΚ, και ο

«ST3dM 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης» που διοργανώνεται από το Εργαστήριο μας.

Μπορούν να παραβρεθούν στη δραστηριότητα και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύουν μαθητές τους. Οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα, η οποία είναι δωρεάν, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση http://edifet.web.auth.gr/event/edifetcodeweek-2019/ Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και η φόρμα θα κλείσει όταν συμπληρωθεί.

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *