From the blog

Eνημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών για τo Διαγωνισμό και τις Ανοιχτές Τεχνολογίες στο Maker Space του Δήμου Αθηναίων 19/10

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία για το Παιδί, Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αθηναίων προσκαλούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 17:00, στο Maker Space του δήμου Αθηναίων στο Σεράφειο συγκρότημα (χάρτης) για μια ενημερωτική συνάντηση για τις ανοιχτές τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://openedtech.ellak.gr/) και για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην εκπαίδευση το σύγχρονο εργαστήριο Maker Space του Δήμου Αθηναίων.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους, χωρίς  να επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειες τους τη χρήση συγκεκριμένων «κλειστών» προϊόντων.

Η χρήση ανοιχτών τεχνολογιών προσφέρει στον εκπαιδευτικό αλλά και στον μαθητή και φοιτητή τη δυνατότητα να γίνεται ενεργός συμμέτοχος στη δημιουργία της γνώσης. Ταυτόχρονα, η χρήση και αξιοποίηση των ανοιχτών ψηφιακών πόρων και προτύπων, εντάσσει όσους συμμετέχουν (εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, στελέχη της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας, γονείς, κλπ) σε μια ευρύτερη κοινότητα, με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, τη διάχυση κάθε νέας γνώσης, καλής πρακτικής και καινοτομίας και όχι στην προώθηση προϊόντων μαζικής κατανάλωσης συγκεκριμένων εταιρειών.

Το Maker Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένα σύγχρονο εργαστήριο ανοιχτών τεχνολογιών εξοπλισμένο με μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού, εκτύπωσης και κατασκευής (laser-cutter, 3d printer, CNC router). Αποτελεί τη μοναδική δημοτική δομή αυτού του είδους στην Ελλάδα με δράσεις, που βασίζονται στην do-it-yourself/do-it-together προσέγγιση, και υποστηρίζουν τη συνέργεια εκπαίδευσης και τεχνολογίας πέρα από την οθόνη του υπολογιστή. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» (ΕΜΚ) μέσα από την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership. Υπάγεται στην Αντιδημαρχία για το Παιδί, Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και λειτουργεί από την Ομάδα του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC ΤΙΕ Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *