DPIEK-Patras-Marine-Explorer-Θαλάσσιος Εξερευνητής Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Πάτρας

DPIEK-Patras-Marine-Explorer-Θαλάσσιος Εξερευνητής Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Πάτρας

DPIEK-Patras-Marine-Explorer Θαλάσσιος Εξερευνητής Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Πάτρας

Έργο για τον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής και ανοικτών τεχνολογιών του ΕΛΛΑΚ Το έργο μας θα επικεντρωθεί στην κλιματική αλλαγή και τις επιδράσεις της στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η Κλιματική Μεταβλητότητα και η επίδραση της στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Κλιματική μεταβλητότητα ονομάζουμε την διακύμανση που παρουσιάζουν οι μέσες τιμές των κλιματικών παραμέτρων σε όλες τις χωρικές και χρονικές κλίμακες πέρα από τα τυπικά συστήματα καιρού. Μεταβλητότητα μπορεί να υπάρξει είτε λόγω των φυσικών εσωτερικών διεργασιών στο κλιματικό σύστημα (εσωτερική κλιματική μεταβλητότητα) είτε λόγω φυσικών ή ανθρωπογενών εξωτερικών εξαναγκαστικών μηχανισμών (εξωτερική κλιματική μεταβλητότητα).

Είναι γνωστά τα παραδείγματα εσωτερικής κλιματικής μεταβλητότητας που αποτελούν τα φαινόμενα της Νότιας Ταλάντωσης El Niño (El Niño Southern Oscillation-ENSO) και η ταλάντωση του βορείου Ατλαντικού (North Atlantic Oscillation-NAO).

ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΠΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΖΑΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΙ ΡΑΦΑΗΛ ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΗ

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 5ο  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕΛ/ΛΑΚ (διαγωνισμός ανοιχτού λογισμικού)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ  ΕΝΑΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ PH  ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε έναν πλανήτη όπου το 75% της επιφάνειάς του καλύπτεται από νερό, οι ωκεανοί διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του κλίματος ολόκληρου του κόσμου, από τους πόλους έως τις τροπικές περιοχές. Με βάση την παραπάνω εισαγωγή στα πλαίσια του έργου μας θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάσουμε μια ρομποτική εφαρμογή η οποία θα μας δίνει πληροφορίες για τις διακυμάνσεις στις τιμές των κλιματικών παραμέτρων. Σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθεί η ερευνά μας και η κατασκευή που προτείνουμε. Το έργο μας αφορά την (Διασφάλιση της ανθεκτικότητας του οικοσυστήματος: Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των οικοσυστημάτων και των ροών του οικοσυστήματος) καθώς και την χρήση γεωχωρικών τεχνολογιών για την Προστασία του Περιβάλλοντος. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ- ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Προτείνουμε λοιπόν την κατασκευή ενός υπό κλίμακα θαλάσσιου σκάφους που θα έχει ενσωματωμένους αισθητήρες και θα παίρνει μετρήσεις από το θαλάσσιο περιβάλλον.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ

ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΌΣ ΑΥΤΟΥΣΧΕΔΙΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΑΝΩ

ΤΟ ARDUINO, ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ «ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ»

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΈΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΝΕΛ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΑΣ